Page d'accueil | | Enregistrement | Entrée
 
Samedi, 2024-05-04, 9:55 PM
Bienvenue Visiteur | RSS
Menu du site
Statistique

Total connecté : 1
Visiteurs : 1
Utilisateurs : 0
Forme d'entrée
BANG
CAGRI


Kurdelyon.ucoz.com

Heya ku Kurdan, Kurdî xwend û nivîsîn û heya ku eserên helbestvanê xwe yî mezin, Ehmedê Xanî bixwînin wenda nabin.--"Kürtler, Kürtçe okuyup yazdıkça ve örneğin büyük şairleri Ehmedê Xanînin eserlerini okudukları sürece kaybolmazlar. (Wolfgang Günter Lerch)
Kurdelyon.ucoz.com

Kurdelyon.ucoz.com

Kürdistan, Mazlum halkların ana rahmi Kanlı düzenlerin zifiri gecelerinde yolun sonundaki özgürlük ışıltısı, Sızlanışı ezilmişliğin çok eski bir ağıt gibi sürüp gelen çağlar ötesi karanlık zamanlardan, Kanıyor şimdi yerin- göğün kanıyor yüzyıllardır dört bir yanından, Sağın-solun, önün-ardın eli kanlı, ağzı salyalı yeminli düşman...
Kurdelyon.ucoz.com


RSS Yeni Özgür PolitikaRSS Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Duyuru Panosu
DUYURU-1


öcalan'a özgürlük ötöbüsü 02-11-2012 tarihinde Lyon'da saat 15h00'de Place Bellcour'da olacakdir.!!!


DUYURU-2






Fransa- Lyon'da 09-12-2012 tarihinde PKK'nin kurulus yildönümü kutlanaçakdir. BERNAME::Axavtin- Ergin Xeligan-sosin-siyar Munzur-Koma Mezopotamya-Koma Dilan ve Sinevizyon


ADRES::1 rue Luis Saillant 69120 Vaulx-en-Velin










Page d'accueil » Archives des entrées
  Fransa'nin Lyon kentinde düzenlenen 8 mart dünya emekçi kadinlar günü Kürtler ve dostlari tarafinda yüzlerçe kisinin katildigi bir yürüyüsle kutlandi.
   Place Bellcour'dan basliyan yürüyüs lyon merkezi olan Place Teraux 'da son buldu.Geçis alani kalabalik olmasi sebebiyle yol boyunca insanlardan baskan APO 'nun özgürlügü için imza toplatildi.
    Yürüyüs boyunca atilan sloganlar ve dagitilan bildirilerde bu seneki 8 mart'i Paris'de katledilen üç Kûrt kadin siyasetçiler Sakine Cansiz,Fidan Dogan ve Leyla saylemez'e adadi.
    Groupes Anarchistes de Lyon, etginlige destegini sonuna kadar esirgemeyen,yürüyüs boyunca fransizca atiklari sloganlarla, dagitiklari bildirilerle ... Lire plus »
Visualisations: 548 | Ajouté par: volongoto | Date: 2013-03-09 | Commentaires (0)


  
    Komplonun üzerinden 14 yil geçti.Komplonun hedefi önderlik sahsinda Kürt hareketini basarisiz kilmak,dagilmayi ve yenilgiyi hedeflemekdir.
     Bu komployu protesto etmek için Lyon'da bir Kürt yürtsever bir Otobüs ve arabalarla Komployu kinamak için bu yürüyüsde hazir bulundular.

Visualisations: 604 | Ajouté par: volongoto | Date: 2013-02-19 | Commentaires (0)


27-01-2013
    Fransa'nin Lyon kentinde Mezepotamya Kürt Kültür dernegi kongresini yaparak yeni yönetimini belirledi.Dernek binasinda gerçeklesen kongrede 80 e yakin kisi katildi.

    Kürdistan devrim sehitleri anisina bir dakikalik saygi durusu ile basladi. ardindan divan seçimi yapilarak kongre gündemine geçildi. Son siyasal gelismelerin degerlendirildigi konusma ardindan,dernegin yillik faaliyeti ve maliye raporu okundu.

    Daha sonra yeni yönetimin belirlemek için seçimler yapildi.5 delegenin önerisi ile açik oylama yapilarak yeni yönetim belirlendi.Ayrica 3 kisilik bir yönetim ise ileride olusacak halk meclisi çalismalarini yürüteçek.
  &nbs ... Lire plus »
Visualisations: 1617 | Ajouté par: volongoto | Date: 2013-01-28 | Commentaires (0)

Avignon'da bini aşkın Kürt yürüdü

ANF
16:06 / 19 Ocak 2013
Avignon - Fransa'nın Avignon kentinde kötü hava koşullarına rağmen bugün bini aşkın Kürt sokaklara çıkarak, üç Kürt kadınının katledildiği saldırıyı kınadı.

Avignon tren garı önündeki kavşakta toplanan Kürtler ve dostları, 9 Ocak günü Paris'te bir suikast sonucu hayatını kaybeden Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i anarken, katliamı bir kez daha kınadı.

Yürüyüş ardından Valilik önünde yeniden toplanan kitle, burada katliamı ve Kürtlere yöne ... Lire plus »
Visualisations: 519 | Ajouté par: volongoto | Date: 2013-01-19 | Commentaires (0)

100 hezar kes hesabê komkujiya Parîsê pirsî                            ANF 21:29 / 12 Çile 2013 Parîs - Ji seaetên duh êvarê ve bi hezaran kes berê xwe dan Parîsê û li Gare de l’Est (Gara Rojhilat) a li Parîsa paytexta Franseyê kom bûn. Meşa ji bo şermezarkirina komkujiya li Parîsê pêk hat û ji bo ronîkirina cinayetê, bi beşdariya zêdetirê 100 hezarkesî pêk hat.. Ji saetên danê sibê ve cadeya ku diçe cihê çalakiyê ji Kurdan tije bû. Derdora garê tije mirov bûn û heta niha jî herikîna girseyê ya ber bi garê ve berdewam dike. Esnafên Kurd derabeyan daxistin û tevlî çalakiyê bûn. Qada ku girseya gel lê kom bûye, li nêzî Navenda Enformasyona Kurdistanê ya ... Lire plus »
Visualisations: 619 | Ajouté par: volongoto | Date: 2013-01-13 | Commentaires (0)

 Li paytexta Fransa Parîsê di encama êrîşeke çekdarî damezrênerê PKK’ê Sakîne Cansiz û nunera KNK’ê ya Parîsê Fîdan Dogan û jina ciwan a bi navê Leyla Soylemez hatin kuştin. Li gorî agahên Li gor ragihandina ajansa `Frans Prêssê`, hin kesên nasnameya wan nediyar ketin hundurê Buroya Enformasyona Kurdistanê ya li Gare du Nord a li Parîsê û êrîş pêk anîn. Di encama êrîşê de siyasetmedara Kurd Sakîne Cansiz, Nunera KNK’ê ya Parîsê Fîdan Dogan û Leyla  Şaylemez jiyana xwe ji dest dan.Tê diyarkirin ku di êrîşê de ji bo çekan bêdengker hatine bikaran ... Lire plus »
Visualisations: 467 | Ajouté par: volongoto | Date: 2013-01-10 | Commentaires (0)



Nadaroglu çelik: 23-12-2012

        Uludere gerçegi ve devlet terörü

  Degerli dostlar,bildiginiz gibi uludere'nin fabrikasi, tarlasi,hayvani yok,Köylüleri var,kaçakci diye tabir edilen

  Ha Antep ovasinin sari siçagi,ha Uludere'nin karli daglarinda insanin kanini donduran kis aylari,Bu memleketin sinir boylarinda,Agri'dan Hatay'a kadar hemen hemen her köyde,canini kah çeketin çebine,kah katirinin heybesine koyarak kendini mayin tarlasina vuran insanlar vardir,

  öyle köse dönmek için degil,yasaya ... Lire plus »

Visualisations: 524 | Ajouté par: volongoto | Date: 2012-12-24 | Commentaires (0)


     Fransa'nin Lyon kentinde Maras ve Roboski katliamlarin yil dönümü için bir anma etkinligi düzenlendi.
      Mezopotamya Kültür Dernegi çagrisi üzerine bir araya gelen Lyon ve çevresindeki Kürdistan'lilar bu anma etkinliginde bir panel ve sinevizyon gösterisi sundular.
     Kürdistan ve Türkiye devrim mücadelesinde yasamini yitirenler anisina bir dakikalik saygi durusuyla basladildi.Siyasi Konusmayi yapaçak Hamza arkadas yerini aldi.Kitleye 34. yilinda Maras katliamini gerçeklesdiren Türk devletini kinayarak katliamda yasamini yitirenleri andi. yildönümü vesilesiyle bir konusma yapti.34. yilinda Maras katliamin hele ogün is basindaki ecevit 'in hü ... Lire plus »
Visualisations: 587 | Ajouté par: volongoto | Date: 2012-12-23 | Commentaires (0)

 
    Fransa'nin Lyon kentindePKK'nin34.kurulus yil dönümü kutlandi.Lyon ve çevresinde yaklasik 500 askin Kürdistan'li katildi.Etkinligin yapildigi salonda PKK'nin öncü kadrolarin resimleri,PKK ve PJAK bayraklari ve Kürtlerin isteklerini dile gediren Pankartlar asilmisdi.
    Etkinligin yapildigi salonda kitle araliklarla Biji Serok APO sloganlari atti.Saygi durusuyla baslayan etkinlik kültürel bölümüyle devam etti.Sahneye ilk olarak Lyon bölgesi Müzik grubu Koma Dilan sahne aldi.Herne Pes marsiyla baslayan grub daha sonra direnis türküleriyle her zamanki gibi kitleyi çosdurdu.
    Devaminda Hozan Siyar Munzur sahne aldi.o güzelim zazaca türkülerini dile gedirdi.Geceye daya ... Lire plus »
Visualisations: 802 | Ajouté par: volongoto | Date: 2012-12-09 | Commentaires (0)

DEM NE DEMA GOTÛBÊJÊN ÇEWT E

Piştî bi pêşniyaza birêz Ocalan rojiya birçîbûnê ya li zindanan hat bidawîkirin, li Tirkiyê gotûbêjên di derbarê çareserkirina pirsgirêka Kurd de dîsa hatin rojevê. Her kes di muxatabiya birêz Ocalan de xwediyê nêrîna hevbeş e. Diyar e Hikûmet jî êdî gihişt vê qinyatê. Hemû derdorên têkildar bangî hikûmeta AKPê dikin ku ji bo çareseriyê gaveke erênî biavêje. Serokê hikûmeta AKPê Erdogan û berdevkê wî Beşîr Atalay di vê mijarê de daxuyanî dan û qaşo Kiliçdaroglû jî ev daxuyaniya wana erênî dîtiye!

Di daxuyaniya wan de tişta di çapemeniya Tirk de derdikeve pêş, dixwazin ku PKK dev ji çekan berde û qasî dused rêveberên wê derbasî welatên wekî Ewropa, Rûsya û hwd. bibin.

... Lire plus »

Visualisations: 599 | Ajouté par: volongoto | Date: 2012-12-04 | Commentaires (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
Recherche
Calendrier
«  Mai 2024  »
LunMarMerJeuVenSamDim
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Archives des enregistrements
Amis du site
  • Créer un site
  • Jeux en ligne gratuits
  • Ton desktop en ligne
  • Ton Tutoriel vidéo

  • Duyuru Panosu
    Lyon'e 35 salvegera damezirandina PKK'te piroz kirin tarih:30-11-2013 YER: 68 b. Irene Joliot-Cuire 69200 Venisieux
    Yazi iki
    yazi üç


    -----DUYURU-----
    Kendi gençmisinden kaçan bir Türkiye, tarihiyle yüzlesmedigi sürece Dersim'i,Sivas'i,Maras'i,çorum'u Gazi'yi,ümraniye'yi 1 Mayis1977'nin,6-7 Eylül olaylarini tekrar yasamaya mahkümdür.Geçmisin Karanligin geleçekde kurulacak güzel günlerin önünde engel olarak durmaya devam edeçekdir.Maras katliamini anmak için sinevizyon gösterisi yapilacakdir. Katliamlara karsi olan herkes davetlidir.
    ADRES: 39 rue george courtelin 69100 Lyon- Villeubanne. TARIH: 23-12-2012. Saat 13'00'de


    Duyuru Panosu

    DUYURU

    Rojava direnişi direnişimizdir

    Rojava'yla dayanisma yürüyüsü tarih=12-10-2013 yer LYON place Beellcour SAAT=14h00
    duyuru
    duyuru

    Kurdelyon.ucoz.com

    "Qazî Mihemed'in Kürd Ulusuna Vasiyeti"
    Kardeşlerim, Artık düşmanlarınıza aldanmayın, Kürtlerin düşmanları hangi ulustan ve guruptan olurlarsa olsunlar, düşmanlarımızdırlar, merhametsizdirler, vicdansızdırlar, size acımazlar. Sizi birbirinize kırdırırlar, yalan dolanlarla, para-pulla sizi karşı karşıya getirirler.

    Kurdelyon.ucoz.com



    !!-AGAHDARI--DUYURU-!!

    Kadinlar günü ile ilgili bir yürüyüs düzenleneçekdir. Bütün halikimiz ve dostlarimizi bekliyoruz.YER: Place Bellcour LYON TARIH:9 mart 2013 Saat< 14h30