Page d'accueil | | Enregistrement | Entrée
 
Lundi, 2024-04-29, 6:39 PM
Bienvenue Visiteur | RSS
Menu du site
Statistique

Total connecté : 1
Visiteurs : 1
Utilisateurs : 0
Forme d'entrée
BANG
CAGRI


Kurdelyon.ucoz.com

Heya ku Kurdan, Kurdî xwend û nivîsîn û heya ku eserên helbestvanê xwe yî mezin, Ehmedê Xanî bixwînin wenda nabin.--"Kürtler, Kürtçe okuyup yazdıkça ve örneğin büyük şairleri Ehmedê Xanînin eserlerini okudukları sürece kaybolmazlar. (Wolfgang Günter Lerch)
Kurdelyon.ucoz.com

Kurdelyon.ucoz.com

Kürdistan, Mazlum halkların ana rahmi Kanlı düzenlerin zifiri gecelerinde yolun sonundaki özgürlük ışıltısı, Sızlanışı ezilmişliğin çok eski bir ağıt gibi sürüp gelen çağlar ötesi karanlık zamanlardan, Kanıyor şimdi yerin- göğün kanıyor yüzyıllardır dört bir yanından, Sağın-solun, önün-ardın eli kanlı, ağzı salyalı yeminli düşman...
Kurdelyon.ucoz.com


RSS Yeni Özgür PolitikaRSS Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Duyuru Panosu
DUYURU-1


öcalan'a özgürlük ötöbüsü 02-11-2012 tarihinde Lyon'da saat 15h00'de Place Bellcour'da olacakdir.!!!


DUYURU-2






Fransa- Lyon'da 09-12-2012 tarihinde PKK'nin kurulus yildönümü kutlanaçakdir. BERNAME::Axavtin- Ergin Xeligan-sosin-siyar Munzur-Koma Mezopotamya-Koma Dilan ve Sinevizyon


ADRES::1 rue Luis Saillant 69120 Vaulx-en-Velin










Page d'accueil » 2012 » Août » 4 » Tutuklamalara karþý dýþarýdan ne yapýlmalý?
1:48 AM
Tutuklamalara karþý dýþarýdan ne yapýlmalý?
Tutuklamalara karþý dýþarýdan ne yapýlmalý?
Tarih: 06.07.2012 Saat: 23:13
Konu: Makaleler


Fransa'nýn Lyon Kürt Kültür Derneði (Navenda Çenda Kurd) geçen hafta sonu iki önemli etkinlik gerçekleþtirdi. Derneðin giriþimiyle Lyon Baro'sunda Milletvekili Av.Hasip Kaplan'nýn konuþmacý olarak katýldýðý Fransýz hukukçularla bir toplantý gerçekleþti. Kürdistan'da tutuklanan onlarca hukukçu ile dayanýþmada olmak ve onlarýn biran önce serbest býrakýlmasý için yapýlmasý gerekenlerin tartýþýltýðý toplantýda, Avrupa'da çok sayýda Baro'nun ayný giriþimde bulunmasý gerektiði ve Lyon barosu'nun bu konuda örnek bir çabada bulunamasý kararý alýndý.

Hasip Kaplan Lyon barosu'na AKP'nin Kürd sorununu çözme deðil sindirme ve operasyon dalgalarýyla tasfiye etmek istediðini ve gerçekte barýþçýl bir çözümden yana olmadýklarýný neden ve sonuçlarýyla anlattý.

Bu toplantý, Türk devletinin tasfiye ve sindirme amaçlý baþlattýðý yoðun tutuklamalara karþý Kürdistanlýlarýn dýþardan önemli ve etkili birtakým çalýþmalar yürütebileceðini gösterdi. Avrupa'da ve dünyanýn baþka ülkelerinde AKP iktidarýnýn Kürd halkýna ve Ulusal hareketi'ne karþý geliþtirdiði tasviye politikasýný boþa çýkaracak nitelikte önemli birtakým diplomatik giriþimler imkaný olduðu kanýsýndayým. Uluslararasý güçlerin kararlarýna raðmen dünyada halklarýn dayanýþmasýyla çok þeyin deðiþtiðine tanýk olduk. Emperyal güçlerin kararlarý her halükarda kader deðildir. Devletlerin cüzdanlarý vicdanlarýndan daha baskýn olabilir, ancak halklarýn ve kurumlarýn vicdaný vardýr. Örneðin, her ülkenin, her kentin Baro'su vardýr; hukukçu olur ya da diplomasi dilini iyi kullananlar, bulunduðu kentin ya da eyaletin Baro'sundan randevu talep ederek tutuklularla ilgili hazýrlanmýþ bir dosya ile yargýlanan Kürd hukukçular için Baro'nun bir giriþimde bulunmasý talep edilir.

Ayný durum tutuklanan KESK yöneticileri için yapýlabilir. Bir heyet kurup bulunduðu kentin, eyaletin ya da ülkenin sendikacýlarýyla görüþüp KESK'lilerle dayanýþmada bulunmalarý saðlanabilir. Heyet göndermekten, kýnamaktan, yazýþmalardan ve protesto etmelere kadar bir dizi önerilecek ve yapýlacak giriþim vardýr. Ayný durum Kürdistan Belediye Baþkanlarý için geçerlidir. Belediyelerle görüþüp tutuklu Belediye baþkanlarý adopte etmekten, heyet göndermekten ve daha birçok öneriyle gidilebilinir. Dünyanýn onlarca ülkesinden onlarca Baro'nun, onlarca sendikanýn ve onlarca belediyenin heyet göndermeleri, kýnamalarý ve tutuklulara sahip çýkmalarý gayet mümkündür.Türkiye dünyanýn en çok gazeteci,en çok hukukçu ve en çok seçilmiþ politikacýnýn tutuklandýðý bir ülkedir. Doðru yöntemlerle karþý giriþimde bulunulmasý fevkale etkili olabilir. Ayrýca bu tür giriþimlerin yaratacaðý muazzam bir diplomatik sinerjinin ortaya çýkmasý Kürd davasýnýn uluslararasý düzeyde çok daha tanýnmasýný saðlayacaktýr..

Fransa'nýn ikinci büyük kenti olan Lyon'da diðer bir etkinlik; derneðin giriþimiyle bir panel gerçekleþti. Panele konuþmacý olarak Kürt politikacý Zübeyir Aydar ile ben katýldým. Ýkiyüze yakýn katýlýmcýnýn yeraldýðý panelde Aydar, Olso görüþmelerinin kopuþ nedenleri ve AKP'nin Kürd sorunundaki samimiyetsizliðini dile getirirken ben de Avrupa'nýn Kürd politikasýný tarihsel ve güncel boyutlarý ve Kürd Ulusal Hareketi'nin Tamul Ulusal hareketi gibi tasfiye edilmek istenmesini,emperyal devletlerin tüm gayretlerine raðmen Kürd Ulusal Hareketi'nin mücadelesini yükselmesinin konjüktürel ve sosyolojik nedenleri üstünde durdum. Soru-cevap bölümü hayli tartýþmalý geçti. Havalar sýcak olmasýna raðmen hafta sonunu bu tür etkinliklere ayýran, ülkesini yoðun merak eden ve konuþup tartýþan bir kitle ile olmak insana güç ve feyiz veriyor.


Aydýn Dere
dere@bluewin.ch

Visualisations: 562 | Ajouté: volongoto | Rating: 0.0/0
Nombre total de commentaires: 0
Prénom *:
Email *:
Code *:
Recherche
Calendrier
«  Août 2012  »
LunMarMerJeuVenSamDim
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Archives des enregistrements
Amis du site
  • Créer un site
  • Jeux en ligne gratuits
  • Ton desktop en ligne
  • Ton Tutoriel vidéo

  • Duyuru Panosu
    Lyon'e 35 salvegera damezirandina PKK'te piroz kirin tarih:30-11-2013 YER: 68 b. Irene Joliot-Cuire 69200 Venisieux
    Yazi iki
    yazi üç


    -----DUYURU-----
    Kendi gençmisinden kaçan bir Türkiye, tarihiyle yüzlesmedigi sürece Dersim'i,Sivas'i,Maras'i,çorum'u Gazi'yi,ümraniye'yi 1 Mayis1977'nin,6-7 Eylül olaylarini tekrar yasamaya mahkümdür.Geçmisin Karanligin geleçekde kurulacak güzel günlerin önünde engel olarak durmaya devam edeçekdir.Maras katliamini anmak için sinevizyon gösterisi yapilacakdir. Katliamlara karsi olan herkes davetlidir.
    ADRES: 39 rue george courtelin 69100 Lyon- Villeubanne. TARIH: 23-12-2012. Saat 13'00'de


    Duyuru Panosu

    DUYURU

    Rojava direnişi direnişimizdir

    Rojava'yla dayanisma yürüyüsü tarih=12-10-2013 yer LYON place Beellcour SAAT=14h00
    duyuru
    duyuru

    Kurdelyon.ucoz.com

    "Qazî Mihemed'in Kürd Ulusuna Vasiyeti"
    Kardeşlerim, Artık düşmanlarınıza aldanmayın, Kürtlerin düşmanları hangi ulustan ve guruptan olurlarsa olsunlar, düşmanlarımızdırlar, merhametsizdirler, vicdansızdırlar, size acımazlar. Sizi birbirinize kırdırırlar, yalan dolanlarla, para-pulla sizi karşı karşıya getirirler.

    Kurdelyon.ucoz.com



    !!-AGAHDARI--DUYURU-!!

    Kadinlar günü ile ilgili bir yürüyüs düzenleneçekdir. Bütün halikimiz ve dostlarimizi bekliyoruz.YER: Place Bellcour LYON TARIH:9 mart 2013 Saat< 14h30