Page d'accueil | | Enregistrement | Entrée
 
Vendredi, 2024-05-03, 0:39 AM
Bienvenue Visiteur | RSS
Menu du site
Statistique

Total connecté : 1
Visiteurs : 1
Utilisateurs : 0
Forme d'entrée
BANG
CAGRI


Kurdelyon.ucoz.com

Heya ku Kurdan, Kurdî xwend û nivîsîn û heya ku eserên helbestvanê xwe yî mezin, Ehmedê Xanî bixwînin wenda nabin.--"Kürtler, Kürtçe okuyup yazdıkça ve örneğin büyük şairleri Ehmedê Xanînin eserlerini okudukları sürece kaybolmazlar. (Wolfgang Günter Lerch)
Kurdelyon.ucoz.com

Kurdelyon.ucoz.com

Kürdistan, Mazlum halkların ana rahmi Kanlı düzenlerin zifiri gecelerinde yolun sonundaki özgürlük ışıltısı, Sızlanışı ezilmişliğin çok eski bir ağıt gibi sürüp gelen çağlar ötesi karanlık zamanlardan, Kanıyor şimdi yerin- göğün kanıyor yüzyıllardır dört bir yanından, Sağın-solun, önün-ardın eli kanlı, ağzı salyalı yeminli düşman...
Kurdelyon.ucoz.com


RSS Yeni Özgür PolitikaRSS Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Duyuru Panosu
DUYURU-1


öcalan'a özgürlük ötöbüsü 02-11-2012 tarihinde Lyon'da saat 15h00'de Place Bellcour'da olacakdir.!!!


DUYURU-2






Fransa- Lyon'da 09-12-2012 tarihinde PKK'nin kurulus yildönümü kutlanaçakdir. BERNAME::Axavtin- Ergin Xeligan-sosin-siyar Munzur-Koma Mezopotamya-Koma Dilan ve Sinevizyon


ADRES::1 rue Luis Saillant 69120 Vaulx-en-Velin










Page d'accueil » 2012 » Septembre » 24 » Öcalan için uluslararası imza kampanyası başladı
11:34 PM
Öcalan için uluslararası imza kampanyası başladı

Öcalan için uluslararası imza kampanyası başladı

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle uluslar arası alanda tanınmış bin dolayında kişinin desteklediği imza kampanyasına start verildi. İlk imzacılar arasında Gerry Adams, Antonio Negri, Immanuel Wallerstein, Lord Rea ve Ela Gandhi gibi isimler var. 

İmza kampanyasının startı Brüksel’deki uluslararası basın merkezinde düzenlenen bir basın toplantısıyla verildi 

Basın toplantısına Öcalan’a Özgürlük Platformu üyesi BDP’li vekil Ayla Akat, Alman Die Linke‘den (Sol Parti) Federal Parlamento üyesi Andrej Hunku, Uluslararası Öcalan’a özgürlük inisiyatifi üyesi Reimer Heider, İngiliz papaz ve barış komitesi üyesi Joe Ryan ve Barış Hareketi Üyesi Yves-Jean Gallas konuşmacı olarak katıldı.

Açılışı Uluslararası Öcalan’a özgürlük inisiyatifi üyesi Reimer Heider yaptı. Heider, Öcalan’ın 1999’dan bu yana İmralı’da tek kişilik bir cezaevinde tutulduğunu hatırlatarak sözlerine başladı. 

Türk devletinin Kürt sorununda politik çözümden ziyade askeri yöntemleri esas alarak çözümsüzlüğe sürüklediğini söyleyen Heider, Güney Afrika deneyiminden yola çıkılarak, Kürt sorununun çözümü konusunda önemli adımların atılabileceğini belirtti.

Heider’in ardından Öcalan’a özgürlük plaftormu üyesi Ayla Akat söz aldı. Akad, Kürt halkının, Öcalan’ın Suriye’den çıkarıldığı ve Türkiye’ye teslim edildiği süreçten itibaren Kürt halkının ne yapılmak istendiğini anladığını ve buna karşı tepkisini sürekli gösterdiğini söyledi.

Başlatılan imza kampanyasının anlamlı olduğunu belirten Akat, "13 yıldır devam eden tecrit koşullarının arkasındaki uluslararası güçlerin anlaşılması ile çözülebileceğini” belirtti.

Kürt Halkının Öcalan’ın özgürlüğünü istediğini vurgulayan Akat, Türkiye’de kurulan platformda sadece kadınların yer almasının da anlamlı olduğunu belirtti.

5 bin yıllık erkek egemenlikli sistemin en büyük mağdurlarının kadınlar ve çocuklar olduğunu belirten Akat, "Kadınlar kendilerine uygulanan tecrit ve Öcalan’a uygulanan tecrit arasında bağ kurdular” dedi.

Öcalan’ın Kürt sorunun çözümünde önemli rol oynadığını söyleyen Akad, Öcalan’ın ortaya koyduğu demokratik çözüm modeline dikkat çekti.

Kürt sorununun 300 yıllık bir sorun olduğunun altını çizen Akad, "Osmanlı İmparatorluğu’nda merkeziyetçiliğe karşı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ise tekçi mantığa karşı, Kürtler sessiz kalmadı. Ve 29 kez isyan geliştirdi” dedi.

Kürt sorununun şimdiye kadar denenen askeri yöntemlerle çözülmediğini kaydeden Akad, çözümün sadece Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüyle mümkün olabileceğini belirtti.

Alman Federal Parlamento üyesi Andej Hunko, defalarca Türkiye’ye ve Kürt coğrafyasına gittiğini söyledi Son seçimlerde gözlemci olarak yine gittiğini hatırlatan Hunko aynı zamanda cezaevlerini ziyaret ettiğini de belirtti.

Cezaevlerindeki Kürt milletvekilleriyle, siyasetçilerle görüştüğünü de söyleyen Hunko, Türk devletinin şu anda Kürt sorununu barışçıl yöntemlerle çözmek istemediğine de dikkat çekti. Hunko, Suriye ve Batı Kürdistan’da yaşanan gelişmelerin de Türkiye’yi etkilediğini vurguladı.

Dünyadaki diğer mücadelelerin artık barışçıl çözümlerle sonuca gittiğine dikkat çeken Hunko, İspanya ve Kolombiya örneklerini verdi.

İngiliz Adalet ve Barış komisyonu üyesi ve Papaz Joe Ryan yaptığı konuşmada, Türkler ile Kürtler arasında var olan sorunun Kürtlerin ezilmesinden kaynaklı olduğunu belirtti. Mahatma Gandi’yi örnek veren Ryan, İrlanda barış sürecini irdeledi ve Kürtlere ilişkin bu sessizliğin artık bozulması gerektiğini dile getirdi.

Barış hareketi başkan yardımcısı Yves Jean Gallas, Fransa hükümetinin Türkiye hükümeti ile "terör” konusunda görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek, Fransa’da bu yüzden bazı Kürt kurumlarının haksızlığa maruz kaldığını söyledi. 

"Abdullah Öcalan’a Özgürlük – Kürdistan’da Barış İnisiyatifi"ni dünyaca tanınmış isimler destekliyor. Bunlardan bazıları hayatını kaybetti. 1999’daki ilk imzacılar şöyle:

Mairead Corrigan-Maguire (Nobel Peace Prize, Ireland), Dario Fo (Nobel Prize for Literature, Italy), Adolfo Perez Esquivel (Nobel Prize for Literature, Argentina), José Ramos Horta (Nobel Peace Prize, East Timor), José Saramago (Nobel Prize for Literature, Portugal), Danielle Mitterrand (Foundation France Liberté, France),Ramsey Clark(form. Attorney General, USA), Uri Avnery (Gush Shalom, Israel),Noam Chomsky (Linguist, Publicist, MIT, USA), Alain Lipietz (MEP, France), Pedro Marset Campos (MEP, Spain), Lord Eric Avebury (House of Lords, UK), Harry Cohen (MP Labour, UK), Cynog Dafis (MP Plaid Cymru, Wales, UK), Lord Raymond Hylton (House of Lords, UK), Lord John Nicholas Rea (House of Lords, UK), Walid Jumblatt (Leader of the Progressive Socialist Party, Lebanon), Rudi Vis (MP Labour, UK) Paul Flynn (MP Labour, UK), Máiréad Keane (Sinn Fein, Northern Ireland),Domenico Gallo (form. Senator, Italy), Livio Pepino (Magistratura Democratica, Italien), Xabier Arzalluz (President PNV, Spain), Tony Benn (MP Labour, UK), Alain Calles (President MRAP, France), Gi-anna Nannini (Singersongwriter, Italy),Geraldine Chaplin (Actress, Spain), David MacDowall (Writer, UK), Diet-rich Kittner (Cabaret artist, Germany), Alice Walker (Writer, USA), Franca Rame (Writer and actress, Italy), Chris Kutschera (Writer, France), Prof. Dr. Jean Ziegler (MP and Publicist, Switzerland), Prof. Dr. Angela Davis (University of California, Santa Cruz, USA), Prof. Dr. Norman Paech (International Law, Germany), Prof. Dr. Werner Ruf (International Law, Germany), Prof. Dr. Gerhard Stuby (International Law, Germany), Hans Branscheidt(medico international, Germany)
Visualisations: 567 | Ajouté: volongoto | Rating: 0.0/0
Nombre total de commentaires: 0
Prénom *:
Email *:
Code *:
Recherche
Calendrier
«  Septembre 2012  »
LunMarMerJeuVenSamDim
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Archives des enregistrements
Amis du site
  • Créer un site
  • Jeux en ligne gratuits
  • Ton desktop en ligne
  • Ton Tutoriel vidéo

  • Duyuru Panosu
    Lyon'e 35 salvegera damezirandina PKK'te piroz kirin tarih:30-11-2013 YER: 68 b. Irene Joliot-Cuire 69200 Venisieux
    Yazi iki
    yazi üç


    -----DUYURU-----
    Kendi gençmisinden kaçan bir Türkiye, tarihiyle yüzlesmedigi sürece Dersim'i,Sivas'i,Maras'i,çorum'u Gazi'yi,ümraniye'yi 1 Mayis1977'nin,6-7 Eylül olaylarini tekrar yasamaya mahkümdür.Geçmisin Karanligin geleçekde kurulacak güzel günlerin önünde engel olarak durmaya devam edeçekdir.Maras katliamini anmak için sinevizyon gösterisi yapilacakdir. Katliamlara karsi olan herkes davetlidir.
    ADRES: 39 rue george courtelin 69100 Lyon- Villeubanne. TARIH: 23-12-2012. Saat 13'00'de


    Duyuru Panosu

    DUYURU

    Rojava direnişi direnişimizdir

    Rojava'yla dayanisma yürüyüsü tarih=12-10-2013 yer LYON place Beellcour SAAT=14h00
    duyuru
    duyuru

    Kurdelyon.ucoz.com

    "Qazî Mihemed'in Kürd Ulusuna Vasiyeti"
    Kardeşlerim, Artık düşmanlarınıza aldanmayın, Kürtlerin düşmanları hangi ulustan ve guruptan olurlarsa olsunlar, düşmanlarımızdırlar, merhametsizdirler, vicdansızdırlar, size acımazlar. Sizi birbirinize kırdırırlar, yalan dolanlarla, para-pulla sizi karşı karşıya getirirler.

    Kurdelyon.ucoz.com



    !!-AGAHDARI--DUYURU-!!

    Kadinlar günü ile ilgili bir yürüyüs düzenleneçekdir. Bütün halikimiz ve dostlarimizi bekliyoruz.YER: Place Bellcour LYON TARIH:9 mart 2013 Saat< 14h30