Page d'accueil | | Enregistrement | Entrée
 
Vendredi, 2024-05-17, 8:59 AM
Bienvenue Visiteur | RSS
Menu du site
Statistique

Total connecté : 1
Visiteurs : 1
Utilisateurs : 0
Forme d'entrée
BANG
CAGRI


Kurdelyon.ucoz.com

Heya ku Kurdan, Kurdî xwend û nivîsîn û heya ku eserên helbestvanê xwe yî mezin, Ehmedê Xanî bixwînin wenda nabin.--"Kürtler, Kürtçe okuyup yazdıkça ve örneğin büyük şairleri Ehmedê Xanînin eserlerini okudukları sürece kaybolmazlar. (Wolfgang Günter Lerch)
Kurdelyon.ucoz.com

Kurdelyon.ucoz.com

Kürdistan, Mazlum halkların ana rahmi Kanlı düzenlerin zifiri gecelerinde yolun sonundaki özgürlük ışıltısı, Sızlanışı ezilmişliğin çok eski bir ağıt gibi sürüp gelen çağlar ötesi karanlık zamanlardan, Kanıyor şimdi yerin- göğün kanıyor yüzyıllardır dört bir yanından, Sağın-solun, önün-ardın eli kanlı, ağzı salyalı yeminli düşman...
Kurdelyon.ucoz.com


RSS Yeni Özgür PolitikaRSS Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Duyuru Panosu
DUYURU-1


öcalan'a özgürlük ötöbüsü 02-11-2012 tarihinde Lyon'da saat 15h00'de Place Bellcour'da olacakdir.!!!


DUYURU-2






Fransa- Lyon'da 09-12-2012 tarihinde PKK'nin kurulus yildönümü kutlanaçakdir. BERNAME::Axavtin- Ergin Xeligan-sosin-siyar Munzur-Koma Mezopotamya-Koma Dilan ve Sinevizyon


ADRES::1 rue Luis Saillant 69120 Vaulx-en-Velin










Page d'accueil » 2013 » Novembre » 21 » Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni Lyon grubu devraldı
3:09 PM
Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni Lyon grubu devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürt siyasi tutsakların özgürlüğü için Strasbourg’da devam eden özgürlük nöbet eylemi 74’üncü haftasında. Eylemi bu hafta Fransa’nın Lyon şehrinden gelen ve çoğunluğu Rojavalı olan yeni bir grup devraldı.

Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Konseyi (AK) binası önünde 25 Haziran 2012’de başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti aralıksız devam ediyor. Her hafta Avrupa’nın değişik kentlerinden gelen Kürdistanlılar Kürt sorunu bilgilendirme yaparken, Öcalan ve Kürt tutsakların özgürlüğü için imza topluyor.

515’inci gününe giren eylemi Pazar günü Fransa’nın Lyon şehrinden gelen üçü Rojavalı olmak üzere dört kişilik yeni bir grup devraldı. Grup üyeleri, soğuk hava ve yağan yoğun yağmura rağmen AK binası ve aylık oturumların yapıldığı Avrupa Parlamentosu (AP) önünde eylemlerini sürdürüyor. Eylemciler, ‘Öcalan Kimdir?’ başlıklı Almanca, Fransızca ve İngilizce broşürler ile Öcalan’ın ‘Dmokratik Konfedralizm’ ve Kürdistan’da Barış ve Savaş’ adlı kitapçıklarını dağıtıyorlar. Eylemciler, Kürt Halk Önderi ve Kürt tutsakların özgürlüğü için imza toplarken, çevreden geçenlerle Kürt sorunu ve eylemin amacı üzerine de diyaloglar geliştiriyor.

"BARZANİ’NİN SÖZLERİ ŞEHİT ANNE-BABALARINA HAKARETTİR”

Rojavalı eylemcilerden Kenan Agiri ve Egit, eyleme Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eyleme katıldıklarını ve taleplerini Avrupalı seçilmişlere duyurabilmeyi amaçladıklarını söyledi. Eylemciler, Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin PYD ve Rojava devrimi hakkındaki sözleri için ise "Barzani’yi kınıyoruz ve ‘devrim yoktur’ sözlerini kabul etmiyoruz. Bu aynı zamanda şehit anne-babalarına da hakarettir” diyerek tepkilerini gösterdiler.

‘RTE’YE DEĞİL YPG VE YPJ’NİN GÜCÜNE İNANIYORUZ’ MESAJI

Eylem süresince AP önünde bildiri dağıtarak imza toplayan Fidan Reşit isimli diğer eylemci de, "Öcalan güçlü bir iradedir ve bunca insan tüm sıcak soğuk demeden onun için bu eylemde yer alıyorlar ve Öcalan’ın özgürlüğüne kadar da olmaya devam edeceğiz” diyerek eyleme katılma amacını dile getirdi.

Kürdistan’da son günlerde yaşanan gelişmelere yönelik tepkisini de dile getiren Rojavalı eylemci Reşit, "Sayın Barzani’nin bu şekilde Amed’e gelmesini kabul etmiyorum. Amed bir kahramanlık şehridir ve Barzani bir Kürt olarak Tayyip Erdoğan’a dayanmamalıydı, çünkü onların bu tavırları seçimlere kadardır. Ama biz artık eski Kürtler değiliz ve gözlerimiz açıldı. Rojava’da da YPG ve YPJ ile ortaya çıkan kendi gücümüze güveniyoruz” dedi.

515 GÜNDÜR ARALIKSIZ SÜREN EYLEM

Kürt Halk Önderi’ne ve Kürt siyasi tutsaklara özgürlük şiarıyla başlatılan nöbet eylemi Avrupa Konseyi önünde 25 Haziran 2012’den bu yana devam ediyor ve Kürtlerin en uzun soluklu eylemlerinden biri. AK, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Avrupa Parlamentosu (AP) ile İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) binalarının da olduğu Robertsau semtinde devam eden ve sembolik önemi büyük olan eylemi her hafta Pazar günleri yeni bir grup devralıyor. Eylem, her gün 7-17 saatleri arasında aralıksız olarak sürdürülüyor. Eylemde şimdiye kadar yüzbinlerce broşür, bildiri ve biyografi dağıtılırken, 14 bini aşkın da imza toplandı.

515 günündeki nöbet eylemini şimdiye kadar sanatçılar, gazeteciler, Kürdistani İslami, Alevi ve Ezidi hareketlerinin temsilcileri ile Rojhilat, Rojava ve Başur’lu parti üyeleri de destekleyerek, birer haftalık nöbet tutmuşlardı.

Fichiers joints: Image 1 · Image 2
Visualisations: 734 | Ajouté: volongoto | Rating: 0.0/0
Nombre total de commentaires: 0
Prénom *:
Email *:
Code *:
Recherche
Calendrier
«  Novembre 2013  »
LunMarMerJeuVenSamDim
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Archives des enregistrements
Amis du site
  • Créer un site
  • Jeux en ligne gratuits
  • Ton desktop en ligne
  • Ton Tutoriel vidéo

  • Duyuru Panosu
    Lyon'e 35 salvegera damezirandina PKK'te piroz kirin tarih:30-11-2013 YER: 68 b. Irene Joliot-Cuire 69200 Venisieux
    Yazi iki
    yazi üç


    -----DUYURU-----
    Kendi gençmisinden kaçan bir Türkiye, tarihiyle yüzlesmedigi sürece Dersim'i,Sivas'i,Maras'i,çorum'u Gazi'yi,ümraniye'yi 1 Mayis1977'nin,6-7 Eylül olaylarini tekrar yasamaya mahkümdür.Geçmisin Karanligin geleçekde kurulacak güzel günlerin önünde engel olarak durmaya devam edeçekdir.Maras katliamini anmak için sinevizyon gösterisi yapilacakdir. Katliamlara karsi olan herkes davetlidir.
    ADRES: 39 rue george courtelin 69100 Lyon- Villeubanne. TARIH: 23-12-2012. Saat 13'00'de


    Duyuru Panosu

    DUYURU

    Rojava direnişi direnişimizdir

    Rojava'yla dayanisma yürüyüsü tarih=12-10-2013 yer LYON place Beellcour SAAT=14h00
    duyuru
    duyuru

    Kurdelyon.ucoz.com

    "Qazî Mihemed'in Kürd Ulusuna Vasiyeti"
    Kardeşlerim, Artık düşmanlarınıza aldanmayın, Kürtlerin düşmanları hangi ulustan ve guruptan olurlarsa olsunlar, düşmanlarımızdırlar, merhametsizdirler, vicdansızdırlar, size acımazlar. Sizi birbirinize kırdırırlar, yalan dolanlarla, para-pulla sizi karşı karşıya getirirler.

    Kurdelyon.ucoz.com



    !!-AGAHDARI--DUYURU-!!

    Kadinlar günü ile ilgili bir yürüyüs düzenleneçekdir. Bütün halikimiz ve dostlarimizi bekliyoruz.YER: Place Bellcour LYON TARIH:9 mart 2013 Saat< 14h30